Çocuklar İçin Yaratıcı Drama Yöntem ile Kişilik Gelişim Programı

Çocuklar İçin Yaratıcı Drama Yöntem ile Kişilik Gelişim Programı

Gelişim Akademisi, yaratıcı drama yöntemi ile çocukların sosyal ve duygusal gelişimine destek sağlamak amacıyla Kişilik Gelişim Programı oluşturmuştur. Bu program tanıma ve ve geliştirme aşamalarından oluşmakta, veli bilgilendirme görüşmeleri ve sorumlulukları ile güçlendirilmektedir.

Program iki temel aşamadan oluşmaktadır:

1. Tanıma Aşaması

2. Geliştirme Aşaması

1. Tanıma Aşaması: Yaratıcı drama ortamı katılımcıların davranış ve tutumlarını doğal bir ortam sağladığından net bir şekilde ortaya koymalarını sağlar. Çocuklar 10 oturumluk tanıma aşamasında Kendini Tanıma, Dikkat-Algı, İletişim ve Sorun Çözme temaları ile ilgili davranış ve tutumlarını ortaya koyacak oyunlar oynarlar. Bu oyunlardaki tutumları psikolog ve liderler tarafından gözlemlenerek her çocuk için geliştirme aşamasına yönelik hedefler belirlenir. Tanıma aşamasının içinde bir defa veli-çocuk çalışması yapılır. Yani çocuklar aileleriyle birlikte bu özel anı yaşarlar. Sonrasında psikolog ve lider her çocuğun velisi ile ayrı ayrı bireysel görüşmeler yaparak gözlemlerini paylaşır. Ortak hedefler belirlenerek geliştirme aşamasına geçilir.

2. Geliştirme Aşaması: Tanıma aşamasından sonra geçilen geliştirme aşamasında her çocuğa önceden belirlenen hedefler doğrultusunda roller verilerek, onun grup içinde güçlenmesi veya gelişmesi gereken davranışlar üzerinde farkındalık sağlaması ve denemeler yapması sağlanır. Program ortamında doğru-yanlış, güzel-çirkin, iyi-kötü, başarılı-başarısız gibi kavramlar olmadığından çocuklar kendilerini özgürce ifade etme olanağı bulurlar. Bu aşamada iki kez veli-çocuk çalışması yapılır. Çocukların her birine sosyal ortamda uygulamak üzere onlar için eğlenceli ve geliştirici nitelikte sorumluluklar verilir. Ailelere de programla paralel şekilde evde uygulayabilecekleri öneriler sunulur.

Çocuğunuzun;

* Arkadaş ilişkilerini iyi yönetebilmesini

* Kendi özelliklerini ve potansiyelini fark etmesini

* Özgüveninin gelişmesini

* Kendisini daha iyi ifade etmesini

* İşbirliği yapabilmesini

* Sosyal becerilerinin güçlenmesini

* Yaşadığı sorunlarla başa çıkabilecek duygu, düşünce ve davranışlarını yönetebilmesini

* Duygularını tanımasını ve kontrol etmesini

* Sosyal anlamda dikkat ve algısının gelişmiş olmasını

* İletişim becerilerinin güçlenmesini

* Kendisini bir grup içinde var edebilmesini
Bilgi
Ziyaretçi grubunun yorum yapmasına izin verilmemektedir. (Yorum sistemi kapalı ve bunun için mail atmayınız.)
WhatsApp